Ucraina dă în judecată trei ţări membre UE. Decizia ar putea afecta procesul de aderare la bloc

  • Interzicerea produselor ucrainene pe piaţa europeană reprezintă o problemă pentru Kiev
  • Polonia, Ungaria şi Slovacia au interzis importurile din Ucraina pentru a-şi proteja interesele local
  • Comisia Europeană a ridicat restricţiile temporare, însă cele trei state membre nu s-au conformat deciziei de la Bruxelles
4654 afișări
Imaginea articolului Ucraina dă în judecată trei ţări membre UE. Decizia ar putea afecta procesul de aderare la bloc

Sursa foto: MediafaxFoto

Ucraina a intentat procese împotriva Poloniei, Ungariei şi Slovaciei la Organizaţia Mondială a Comerţului pentru decizia lor de a interzice importurile de cereale, în ciuda ridicării restricţiilor de către Comisia Europeană.

„Este fundamental pentru noi să dovedim că statele membre nu pot interzice în mod individual importul de mărfuri ucrainene. De aceea, depunem procese împotriva lor în cadrul OMC”, a declarat ministrul Economiei, Iulia Svyridenko.

Svyridenko a adăugat că procesele, împreună cu presiunile Comisiei Europene şi ale altor state membre, vor contribui la restabilirea comerţului normal între Ucraina şi ţările vecine, precum şi să demonstreze solidaritate.

Interdicţiile impuse de cele trei ţări din Europa Centrală au scopul de a-şi proteja piaţa internă de influxul de produse străine.

Procesul ar putea afecta perspectivele Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană pe viitor, relatează Politico.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici