Ucraina face apel la mai mult ajutor financiar din partea Uniunii Europene

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a cerut Uniunii Europene, luni, împrumuturi de sute de milioane de euro şi ajutor pentru infrastructură şi domeniul afacerilor în regiunile de est şi de sud, relatează site-ul agenţiei Reuters.

341 afișări
Imaginea articolului Ucraina face apel la mai mult ajutor financiar din partea Uniunii Europene

Ucraina face apel la mai mult ajutor financiar din partea Uniunii Europene

Miniştrii de Externe din UE au purtat discuţii privind mărirea ajutorului dat Ucrainei, unde luna viitoare vor avea loc alegeri prezidenţiale.

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a confirmat că Blocul comunitar va impune mai multe sancţiuni asupra Rusiei în urma incidentului din Marea Azov.

"Avem nevoie de susţinere în sudul Ucrainei, să lucreze cu noi la infrastructură. Tentativele Rusiei de a destabiliza sudul Ucrainei sunt impostante pentru securitatea europeană", a declarat Klimkin.

"Există o încercare de a sufocat întreaga regiune Donbass. Avem nevoie de infrastructură, este vorba despre drumuri şi căi ferate. Şi pentru a susţine oamenii, să îi ajutăm să lanseze afaceri mici şi medii pentru că avem nevoie să transformăm întreg modelul economic", a adăugat acesta.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 şi susţine separatiştii din regiunea estică Donbass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici