Ucraina intenţionează să ocolească fermierii polonezi cu o nouă rută pentru cereale prin România

Ucraina a declarat că plănuieşte o rută suplimentară pe Dunăre pentru a creşte exporturile la nivelurile de dinainte de război, în condiţiile în care o dispută cu Polonia privind livrările agricole blochează o frontieră terestră cu Uniunea Europeană, informează Bloomberg.

1275 afișări
Imaginea articolului Ucraina intenţionează să ocolească fermierii polonezi cu o nouă rută pentru cereale prin România

Ucraina intenţionează să ocolească fermierii polonezi cu o nouă rută pentru cereale prin România

Dunărea a devenit o cale prioritară pentru livrările ucrainene, după ce Rusia a ieşit anul trecut dintr-un coridor de siguranţă în Marea Neagră, susţinut de Naţiunile Unite. Cu toate acestea, o cantitate semnificativă de recolte circulă, de asemenea, pe calea ferată şi pe şosea prin UE, iar fermierii polonezi blochează o rută cheie, acuzând o avalanşă alimentară ucraineană necontrolată.

,,Planificăm transportul de containere prin Dunărea superioară, deoarece România este mai previzibilă decât graniţa cu Polonia", a declarat Oleksandr Kubrakov, ministrul ucrainean al infrastructurii, potrivit sursei citate

Noua rută va merge de la portul maritim ucrainean din Izmail până la Constanţa.

Marţi, fermierii polonezi au blocat graniţa cu Ucraina, protestând împotriva constrângerilor impuse prin măsurile Uniunii Europene de combatere a schimbărilor climatice, precum şi a creşterii costurilor şi a ceea ce ei spun că este o concurenţă neloială din străinătate, în special din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici