Ucraina şi Rusia s-au angajat într-o nouă rundă de negocieri. Părţile încearcă să ajungă la un acord privind încetarea focului

Ucraina şi Rusia s-au angajat astăzi într-o nouă rundă de negocieri de pace, în contextul în care războiul a intrat în cea de-a 26-a zi, relatează Sky News.

1197 afișări
Imaginea articolului Ucraina şi Rusia s-au angajat într-o nouă rundă de negocieri. Părţile încearcă să ajungă la un acord privind încetarea focului

Negociatorii de pace au avut o convorbire video de 90 de minute, iar grupurile de lucru ar trebui să continue să se întâlnească pe parcursul zilei.

"Astăzi lucrăm toată ziua", a declarat David Arakhamia, delegat şi deputat ucrainean, citat de presa ucraineană.

Cele două ţări au iniţiat în mai multe runde de discuţii până acum, care au început în Belarus, iar recent au avut loc prin videoconferinţă.

Cu toate acestea, părţile nu au ajuns încă la un acord privind încetarea focului sau o retragere.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat anterior că este ferm convins că Ucraina nu va accepta niciun termen de pace care să îi compromită integritatea teritorială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,
negocieri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici