Ucrainenii anunţă că au destructurat o reţea de spionaj a ruşilor

Serviciile de securitate ucrainene susţin că au destructurat o „reţea de spionaj" a ruşilor din Harkov, potrivit Sky News.

405 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii anunţă că au destructurat o reţea de spionaj a ruşilor

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a făcut anunţul privind reţeaua de spionaj.

„Infractorii colectau informaţii privind geolocalizarea fortificaţiilor şi rutele de deplasare a coloanelor de echipamente militare ale forţelor de apărare, inclusiv pe calea ferată", a explicat SBU.

Patru presupuşi membri ai reţelei au fost arestaţi în cadrul „operaţiunii care s-a desfăşurat în mai multe etape".

„În timpul percheziţiilor la domiciliile deţinuţilor, au fost găsite computere şi telefoane mobile, pe care aceştia le foloseau pentru a desfăşura activităţi de recunoaştere şi subversive. De asemenea, au fost confiscate de la ei trei grenade de luptă", a precizat SBU.

Trei dintre ei au fost acuzaţi de înaltă trădare, iar al patrulea a fost acuzat de manipularea ilegală de muniţie. De asemenea, SBU mai caută un bărbat, despre care se crede că a fugit în Rusia.

Cei patru reţinuţi riscă închisoarea pe viaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici