Ucrainenii leşină pe capete stând la coadă la mâncare în Mariupol: Ajutorul umanitar rusesc este hărţuire şi umilire

8548 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii leşină pe capete stând la coadă la mâncare în Mariupol: Ajutorul umanitar rusesc este hărţuire şi umilire

Ucrainenii leşină pe capete stând la coadă la mâncare în Mariupol: Ajutorul umanitar rusesc este hărţuire şi umilire

În Mariupol, între 1.500 şi 2.000 de persoane stau zilnic coadă în faţa fostului centru comercial Metro, pentru a primi ajutor alimentar de la ocupanţii ruşi, dar sunt distribuite doar 400 de pachete pe zi, scrie pe Telegram Petro Andrişcenko, consilier al primarului ucrainean din Mariupol.

„Oamenii stau la coadă în zadar 6 ore, în căldură”, a spus oficialul, precizând că „nu există apă potabilă şi nu se poate găsi nicăieri pe teritoriul „sediului umanitar”.

În ultimele zile, cel puţin 10 persoane au fost transportate la spital în fiecare oră, ca urmare a faptului că au leşinat de căldură şi de foame.

„Duhoarea care vine de la morgă, aflată la 200 de metri, devine din ce în ce mai intensă pe zi ce trece. Totul pentru a prinde un pachet. Pentru că nu există altă cale de a obţine mâncare. Ajutorul umanitar rusesc este hărţuire şi umilire. Ca orice fac ei în oraş”, scris consilierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici