UE a decis înăsprirea sancţiunilor împotriva regimului militar birman

Miniştrii de Externe din statele UE au convenit, luni, să înăsprească sancţiunile împotriva regimului militar din Myanmar în replică la reprimarea violentă a protestelor organizate luna trecută, avertizând că Bruxelles-ul ar putea, de asemenea, interzice toate investiţiile, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului UE a decis înăsprirea sancţiunilor împotriva regimului militar birman

UE a decis înăsprirea sancţiunilor împotriva regimului militar birman

Miniştrii au convenit să extindă sancţiunile care includ restricţii de acordare a vizei şi sechestrarea bunurilor aparţinând generalilor birmani, oficialilor guvernamentali şi rudelor acestora, şi să adopte noi măsuri care vizează sectoarele de prelucrare a cherestelei, metalelor şi de extracţie a pietrelor preţioase.

"UE consideră că este necesar să intensifice presiunea directă exercitată asupra regimului", au declarat miniştrii comunitari într-un comunicat dat publicităţii după reuniunea de la Luxembourg.

"Prin urmare, (UE) va adopta un pachet de măsuri care nu afectează populaţia generală, dar care îi vizează pe cei responsabili de reprimarea violentă şi de impasul politic general din ţară", adaugă comunicatul citat.

Noile măsuri includ şi interzicerea exportului de echipamente destinate sectoarelor de prelucrare a cherestelei, metalelor, mineralelor, pietrelor preţioase şi semipreţioase, alături de restricţii care vizează importurile şi investiţiile din aceste domenii.

Miniştrii comunitari au recomandant experţilor să identifice măsuri suplimentare care ar putea include interzicerea oricărui tip de investiţii externe din Myanmar.

Ministrul britanic de Externe, David Miliband, a declarat presei că măsurile suplimentare vor fi adoptate dacă regimul de la Rangoon nu se va angaja într-un dialog cu opoziţia birmană, mediat de Naţiunile Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici