UE adoptă sancţiuni împotriva a şase entităţi implicate în războiul din Sudan

Consiliul European a adoptat luni sancţiuni împotriva a şase entităţi implicate în războiul din Sudan, unde armata regulată (SAF) şi forţele paramilitare (RSF) luptă din aprilie anul trecut.

210 afișări
Imaginea articolului UE adoptă sancţiuni împotriva a şase entităţi implicate în războiul din Sudan

Consiliul a anunţat că entităţile sunt responsabile pentru „sprijinirea activităţilor care subminează stabilitatea şi tranziţia politică ale Sudanului”.

Printre cele enumerate se numără două companii implicate în fabricarea de arme şi vehicule pentru SAF (Defense Industries System şi SMT Engineering), Zadna International Company for Investment Limited, controlată de SAF, şi trei companii implicate în achiziţionarea de echipamente militare pentru RSF (Al Junaid Multi Activities Co Ltd, Tradive General Trading şi GSK Advance Company Ltd), potrivit Reuters.

„Entităţile enumerate sunt supuse îngheţării activelor. Furnizarea de fonduri sau resurse economice, direct sau indirect, către acestea sau în beneficiul lor este interzisă", a stabilit Consiliul European.

Războiul din Sudan a creat o criză umanitară uriaşă şi milioane de oameni au fost obligaţi să-şi părăsească locuinţele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici