UE aplică Rusiei o a patra rundă de sancţiuni care vizează oligarhi şi politicieni

Uniunea Europeană a aprobat o a patra rundă de sancţiuni împotriva Rusiei pentru invazia sa în Ucraina, care include alţi 160 de oligarhi, politicieni ruşi şi trei bănci din Belarus, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

3001 afișări
Imaginea articolului UE aplică Rusiei o a patra rundă de sancţiuni care vizează oligarhi şi politicieni

UE aplică Rusiei o a patra rundă de sancţiuni care vizează oligarhi şi politicieni

„Strângem şi mai mult plasa de sancţiuni ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei", a declarat von der Leyen pe Twitter.

Preşedinţia franceză pentru Consiliul Uniunii Europene a declarat, de asemenea, pe Twitter, că ambasadorii UE au aprobat "noi sancţiuni care vizează lideri şi oligarhi ruşi şi membri ai familiilor lor implicaţi în agresiunea rusă împotriva Ucrainei".

„În special, măsurile specifice aprobate exclud trei bănci belaruse din sistemul SWIFT. Ele clarifică problema criptomonedelor şi adaugă la lista de bunuri şi materiale care nu pot fi exportate", a continuat preşedinţia franceză.

Mai multe detalii vor fi prezentate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în cursul zilei de miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici