UE caută noi modalităţi prin care să folosească activele îngheţate ale oligarhilor ruşi la reconstrucţia Ucrainei

  • Uniunea Europeană vrea să se folosească de activele îngheţate ale oligarhilor ruşi
  • Astfel va finanţa reconstrucţia Ucrainei după război
  • Comisia Europeană a propus un împrumut de 9 miliarde de euro Ucrainei pentru a menţine ţara în funcţiune
213 afișări
Imaginea articolului UE caută noi modalităţi prin care să folosească activele îngheţate ale oligarhilor ruşi la reconstrucţia Ucrainei

Sursa foto: Profimedia

Comisia Europeană a propus un împrumut de 9 miliarde de euro Ucrainei pentru a menţine ţara în funcţiune, dar caută noi metode de a relansa economia aliaţilor de la Kiev într-o lume post-război.

„Uniunea Europeană caută modalităţi de a utiliza activele îngheţate ale oligarhilor ruşi pentru a finanţa reconstrucţia Ucrainei după război”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Von der Leyen este în favoarea reconstrucţiei pe termen lung a Ucrainei cu reformele necesare pentru ca aceasta să adere la Uniunea Europeană.

"Avocaţii noştri lucrează intens la găsirea unor posibile modalităţi de utilizare a activelor îngheţate ale oligarhilor pentru reconstrucţia Ucrainei. Credem că şi Rusia ar trebui să-şi aducă contribuţia", a declarat Von der Leyen.

Ucrainenii îşi văd viitorul în UE, însă trebuie să îndeplinească anumite standarde pentru a putea adera, cu reale progrese în domenii precum economic şi politic.

"Procesul de aderare depinde foarte mult de modul în care se comportă candidatul şi de ceea ce face. Ucraina vrea să adere la UE cu orice preţ, ceea ce înseamnă că motivaţia este mare pentru a întreprinde reformele necesare. Este logic să abordăm reformele în acelaşi timp, de exemplu împotriva corupţiei sau consolidarea statului de drept”, a conchis Ursula.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici