UE nu este pregătită pentru riscurile privind schimbările climatice, susţine AEM

Europa are nevoie urgentă de măsuri pentru a pregăti sistemele de sănătate, agricultura şi infrastructura critică pentru schimbări climatice din ce în ce mai severe, se arată într-un proiect de raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEM).

98 afișări
Imaginea articolului UE nu este pregătită pentru riscurile privind schimbările climatice, susţine AEM

UE nu este pregătită pentru riscurile privind schimbările climatice, susţine AEM

În vreme ce planeta devine tot mai caldă, Uniunea Europeană elaborează prima sa analiză a riscurilor legate de climă pentru a încerca să se asigure că viitoarele politici şi cheltuieli ale UE iau în considerare aceste scenarii, notează Reuters.

Un proiect al acestei analize a dezvăluit costul tot mai mare al schimbărilor climatice. Pierderile economice cauzate de fenomene legate de climă în ţările UE au depăşit 650 de miliarde de euro în perioada 1980-2022.

”Dacă nu se iau în considerare cele mai pesimiste scenarii, UE este periculos de expusă la efectele extreme şi neaşteptate ale schimbărilor climatice", se arată în proiectul de raport.

Printre recomandările AEM se numără şi aceea ca UE să propună măsuri obligatorii pentru a proteja lucrătorii în aer liber din agricultură, construcţii şi alte industrii împotriva căldurii extreme.

Bruxelles-ul ar trebui, în acelaşi timp, să elaboreze instrumente de finanţare ale UE pentru a ajuta ţările să îşi pregătească sistemele de sănătate să facă faţă schimbărilor climatice, care afectează în mod deosebit persoanele vulnerabile.

De asemenea, Europa are nevoie de măsuri clare pentru a aborda ameninţarea sporită a secetei pentru agricultură, se arată în proiect, acesta menţionând că deocamdată mai puţin de 2% din subvenţiile agricole ale UE sunt cheltuite pentru a-i ajuta pe fermieri să gestioneze riscurile.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici