UE propune noi sancţiuni împotriva Rusiei în cazul morţii lui Alexei Navalnîi

Uniunea Europeană va propune noi sancţiuni împotriva Rusiei, care va viza moartea liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi, informează Bloomberg.

199 afișări
Imaginea articolului UE propune noi sancţiuni împotriva Rusiei în cazul morţii lui Alexei Navalnîi

UE propune noi sancţiuni împotriva Rusiei în cazul morţii lui Alexei Navalnîi

Noul pachet de restricţii va include 35 de persoane şi două entităţi, potrivit unui proiect al propunerii consultat de Bloomberg.

Printre listele propuse se numără mai mulţi oficiali din penitenciare şi guvern, judecători, precum şi coloniile penale IK-3 şi IK-6, potrivit proiectului.

Mai multe ţări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Canada şi Australia au impus noi sancţiuni împotriva Rusiei după moartea lui Navalnîi, notează Kyiv Independent.

Luna trecută, UE a aprobat un pachet modest de sancţiuni vizând Moscova, al 13-lea de când Rusia a invadat Ucraina. Aceste măsuri s-au concentrat pe aplicarea restricţiilor existente.

Alexei Navalnîi a fost transferat într-o colonie penitenciară izolată din Arctica, IK-3, la sfârşitul lunii decembrie, dintr-o închisoare din afara Moscovei. În ultima sa postare pe X, la 14 februarie, el a raportat că a fost condamnat la 15 zile într-o celulă de pedeapsă pentru a patra oară de când a ajuns acolo.

În data de 16 februarie, opozantul rus a murit în închisoare, după ce serviciul penitenciar rus a anunţat că acesta a căzut inconştient după o plimbare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici