UE vrea să interzică accesul unor oficiali iranieni în spaţiul comunitar

Uniunea Europeană intenţionează să interzică accesul anumitor membri din cadrul Guvernului iranian în spaţiul comunitar, ca replică la represiunile regimului împotriva opozanţilor, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului Financial Times Deutschland (FTD).

15 afișări
Imaginea articolului UE vrea să interzică accesul unor oficiali iranieni în spaţiul comunitar

UE vrea să interzică accesul unor oficiali iranieni în spaţiul comunitar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului, care citează diplomaţi europeni, o astfel de opţiune a fost evocată joi la Stockholm "de către diplomaţi de rang înalt" din cele 27 de ţări membre între alte sancţiuni prevăzute. O decizie ar putea fi luată începând de săptămâna viitoare, precizează FTD.

Anterior, UE a interzis accesul pe teritoriul său al membrilor Guvernului unor ţări precum cel al preşedintelui Belarusului Aleksandr Lukaşenko.

Ţările membre UE iau în calcul în prezent o propunere britanică de rechemare a ambasadorilor săi din Iran dacă nu vor fi eliberaţi toţi angajaţii locali ai ambasadei Marii Britanii de la Teheran.

Potrivit diplomaţilor citaţi de FTD, există puţine şanse ca această propunere să fie aprobată deoarece "un număr semnificativ" din ţările membre UE consideră această măsură ca fiind foarte radicală.

Cancelarul german Angela Merkel a comparat represiunea din Iran cu cea care a avut loc în Republica Democrată Germană (RDG).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici