UKIP va câştiga alegerile europene, apreciază Nigel Farage, care anunţă un "cutremur"

Partidul eurofob UKIP va câştiga alegerile europene în Marea Britanie în faţa partidelor tradiţionale, a dat asigurări duminică seara liderul formaţiunii, Nigel Farage, catalogând această victorie istorică drept un "cutremur".

677 afișări
Imaginea articolului UKIP va câştiga alegerile europene, apreciază Nigel Farage, care anunţă un "cutremur"

Nigel Farage (Imagine: Mediafax Foto/Afp)

"UKIP va câştiga aceste alegeri şi, da, va fi un cutremur, pentru că, niciodată anterior în istoria politică britanică, un partid rebel nu a ieşit învingător dintr-un scrutin naţional", a declarat liderul "UK Independent Party" (Partidul pentru Independenţa Regatului Unit) la Southampton, în sudul Angliei.

"Nu vreau doar ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, vreau ca Europa să abandoneze Uniunea Europeană", a adăugat liderul populist.

Dacă UKIP se clasează primul după aceste alegeri, ar fi pentru prima dată din 1906 când un scrutin naţional nu va fi câştigat nici de către conservatori şi nici de către laburişti.

Potrivit rezultatelor din patru dintre cele 12 regiuni electorale din Regatul Unit, UKIP este sigur că a obţinut cel puţin nouă mandate în aceste patru regiuni, adică tot atâtea câte deţine în Parlamentul în exerciţiu, mai multe decât conservatorii (6) şi laburiştii (6).

UKIP a obţinut trei mandate în regiunea de Est, două în East Midlands, trei în Yorkshire şi unul în Nord-Est.

Marea Britanie are 73 de deputaţi europeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici