BELARUS. Exit-Poll: Lukaşenko a obţinut aproape 80% din voturi/ UPDATE: Proteste în Minsk

  • Un exit-poll oficial indică o victorie categorică a lui Alexander Lukashenko, relatează Euronews.
  • Conform sondajului 79,7% s-au dus la cel care este adesea numit ultimul dictator al Europei.
  • Principala adeversară, Svetlana Tikhanovskaya, s-a clasat pe locul doi cu 6,8%, potrivit sondajului
  • Comisia electorală a anunţat că votarea va fi extinsă la anumite secţii de votare unde s-au format cozi.
3740 afișări
Imaginea articolului BELARUS. Exit-Poll: Lukaşenko a obţinut aproape 80% din voturi/ UPDATE: Proteste în Minsk

BELARUS. Exit-Poll: Lukaşenko a obţinut aproape 80% din voturi

UPDATE 01:30

Poliţia din Belarus a răspuns cu violenţă faţă de manifestanţii ieşiţi în stradă să protesteze faţă de victoria în sondaje a actualului preşedinte, Alexander Lukashenko.

Martorii oculari spun că poliţia din Minsk a folosit grenade paralizante şi a tras gloanţe de cauciuc în mulţime, rănind un număr de protestatari, relatează BBC.

UPDATE 22:30

Cel puţin 10 persoane au fost reţinute într-un singur loc din Minsk, a spus un martor pentru Reuters, în timp ce mass-media locală a raportat arestări în Capitală şi în alte oraşe. Protestatarii îşi explrimă solidaritate cu opoziţia.

UPDATE 21.30

Comisia Electorală Centrală din Belarus a declarat că a existat o prezenţă de peste 79%.

Şeful comisiei electorale, Lidia Yermoshina, a cerut candidaţilor prezidenţiali pierzători să accepte înfrângerea calm, să felicite câştigătorul şi să nu „agite” masele.

Ştire iniţială

Mai multe imagine suprise la ora 18:00 sugerează că în mai multe zone importante ale capitalei Minsk şi jurul clădirilor guvernamentale fuseseră poziţionate forţe de ordine în aşteptarea unor proteste la închiderea urnelor

Jurnaliştii şi observatorii independenţi au fost, de asemenea, o ţintă. În jurul orei locale 16:00, reporterii de la pubicaţia rusă Dozhd au fost încătuşi şi ţinuţi la sol. Lucrau fără acreditare, a fost raportat; majoritatea jurnaliştilor străini li s-a refuzat acreditarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici