Un atac împotriva unei fregate saudite, în Marea Roşie, viza de fapt o navă a SUA

Un atac terorist comis de insurgenţi susţinuţi de Iran împotriva unei fregate saudite, soldat cu doi morţi, viza de fapt o navă militară americană, afirmă doi oficiali din cadrul Pentagonului citaţi de postul tv Fox News.

2935 afișări
Imaginea articolului Un atac împotriva unei fregate saudite, în Marea Roşie, viza de fapt o navă a SUA

Un atac împotriva unei fregate saudite, în Marea Roşie, viza de fapt o navă a SUA (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Insurgenţi houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au atacat luni o fregată saudită, în Strâmtoarea Bab al Mandab din Marea Roşie. Incidentul s-a soldat cu moartea a doi militari saudiţi şi rănirea altor trei.

Conform serviciilor secrete americane, atacul a fost comis cu o barcă de viteză condusă de un terorist-kamikaze.

Analiştii Pentagonului cred că atacul viza de fapt o navă militară americană, exprimând preocupare că incidentele de acest fel s-ar putea repeta.

În octombrie 2016, un distrugător american a fost vizat de un atac cu rachete în aceeaşi zonă, dar a reuşit neutralizarea obuzelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici