Un avion de luptă F-16 s-a împuşcat cu propriul tun în timpul unui exerciţiu militar | FOTO

Un avion de luptă olandez F-16 a reuşit să se împuşte cu propriul tun în timpul unui exerciţiu militar, raportează presa locală, citând anchetatorii. Armata nu este încă sigură cum s-a întâmplat incidentul, relatează RT.

11752 afișări
Imaginea articolului Un avion de luptă F-16 s-a împuşcat cu propriul tun în timpul unui exerciţiu militar | FOTO

Olandeză F-16 avion de luptă SHOT ITSELF cu tun în timpul exerciţiilor, sonde dezvăluie

Avionul F-16 a suferit „daune considerabile" după ce a fost lovit de propriul tun, a anunţat săptămâna aceasta postul olandez NOS. Incidentul bizar a avut loc în ianuarie.

Două avioane de luptă F-16 se pregăteau împreună şi trăgeau ţinte la sol. Una dintre aeronave a fost deteriorată în timpul exerciţiului, dar a aterizat în siguranţă. Pilotul său a fost nevătămat în urma incidentului.

O fotografie publicată de anchetatori în presa olandeză arată o gaură în cupola avionului. De asemenea, fragmente ale muniţiei au afectat motorul avionului. Nu este clar însă câte proiectile au lovit avionul.

Felul în care a reuşit aeronava să se lovească cu propriul tun rămâne un mister şi este subiectul unei investigaţii, potrivit RT.

„Este un caz serios. Prin urmare, vrem să aflăm ce s-a întâmplat şi cum putem preveni acest lucru în viitor", declară generalul Inspectoratului de Securitate, Wim Bargerbos.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici