Un avion utilitar cu 13 persoane la bord a dispărut în Rusia

Şeful poliţiei ruse din Urali împreună cu alte 12 persoane, printre care şi două femei, au deturnat luni un avion destinat monitorizării incendiilor de pădure, joi fiind în continuare daţi dispăruţi, potrivit autorităţilor locale.

249 afișări
Imaginea articolului Un avion utilitar cu 13 persoane la bord a dispărut în Rusia

Un avion utilitar cu 13 persoane la bord a dispărut în Rusia (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax foto)

"Luni în jurul orei locale 22.00, un aparat de tip An-2 a decolat fără autorizaţie de la aerodromul din Serov (situat la 350 de kilometri nord de Ekaterinburg), aparent având la bord 12 persoane civile şi un pilot", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Ekaterinburg, Valeri Gorelih.

Printre pasagerii aeronavei figurează şeful poliţiei rutiere din Serov, Dmitri Uciakov, şi "două femei, născute în 1979 şi respectiv 1989", potrivit lui Gorelih.

"Dispunem de elemente care arată că unele din persoanele aflate la bord ar fi fost în stare de ebrietate", a adăugat acesta.

Potrivit cotidianului Kosmomolskaia Pravda, grupul a urcat la bordul aparatului după o masă îmbelşugată cu prilejul sărbătorii naţionale, şi a lăsat în aerodrom sticle goale.

"Se pare că s-au dus să vadă cascadele de la Severouralsk (la 100 de kilometri spre nord), un peisaj foarte apreciat la apusul soarelui", a declarat şeful echipelor locale de intervenţie, Andrei Zalenski, citat de aceeaşi sursă.

Serviciile de intervenţie, împreună cu elicoptere şi avioane au verificat joi o zonă de 12.000 de kilometri pătraţi, raza de acţiune a aparatului, care ar fi putut parcurge 500 de kilometri fără a fi nevoit să alimenteze.

Antonov este un aparat produs în fosta URSS din 1947, încă frecvent utilizat în diferite scopuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici