Un cardinal de la Vatican, condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare

Cardinalul Angelo Becciu a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare de tribunalul penal de la Vatican într-un proces privind o fraudă legată de operaţiunile financiare ale Sfântului Scaun, potrivit Le Figaro.

599 afișări
Imaginea articolului Un cardinal de la Vatican, condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare

Un cardinal de la Vatican, condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare

Fostul apropiat al Papei a fost judecat alături de alţi nouă inculpaţi pentru fraude comise în legătură cu investiţiile Sfântului Scaun. În acelaşi dosar au apărut acuzaţiile de deturnare de fonduri, abuz de putere, spălare de bani, corupţie şi şantaj.

Un tribunal de la Vatican a dat sâmbătă verdictul pentru cei 10 acuzaţi, printre care şi cardinalul Angelo Becciu. Acesta a fost judecat pentru fraudă, iar verdictul a fost anunţat la capătul a doi ani şi jumătate de proces.

Procesul care a urmărit operaţiunile financiare ale Sfântului Scaun reprezintă o premieră. Ancheta a vizat în principal achiziţionarea cu suma de 350 de milioane de euro a unei clădiri din Londra de către Secretariatul de Stat de la Vatican.

Cardinalul Angelo Becciu a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare. În vârstă de 75 de ani, el a fost consilierul Papei Francisc şi este cel mai înalt oficial al Bisericii Catolice care a compărut în faţa tribunalului penal al Vaticanului. Becciu a fost numărul doi în Secretariatul de Stat de la Vatican. El şi-a păstrat titlul de cardinal, dar a fost înlăturat din toate funcţiile în septembrie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici