Un centru de asistenţă din Irlanda de Nord îi ajută pe români, după atacurile rasiste din 2009

Un nou centru de asistenţă socială pentru sprijinirea cetăţenilor români care locuiesc în Irlanda de Nord va fi inaugurat oficial în sudul Belfastului, în contextul în care anul trecut 100 de români au fost vizaţi de atacuri rasiste, relatează BBC News Online.

221 afișări
Imaginea articolului Un centru de asistenţă din Irlanda de Nord îi ajută pe români, după atacurile rasiste din 2009

Un centru de asistenţă din Irlanda de Nord îi ajută pe români, după atacurile rasiste din 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administratorul noului centru, Nikola Nikolae, a afirmat că românii au plecat deoarece nu au avut cui să se adreseze. "Din acest motiv am deschis acest centru", a afirmat el.

Potrivit acestuia, în prezent între "250 şi 300 de români locuiesc aici, inclusiv romi". "Îi sprijinim în privinţa cazării, educaţiei şi drepturilor sociale, cât şi orice ajutor pe care îl putem oferi", a adăugat el.

Potrivit BBC, membrii familiilor care au păsărit anul trecut Belfastul erau de etnie romă. Aceştia au precizat că s-au temut după ce locuinţele lor au fost atacate. Ulterior, Autoritatea pentru locuinţe din Irlanda de Nord a alocat fonduri de urgenţă pentru a le asigura transportul înapoi în România.

Familiile locuiau în sudul Belfastului, zona a Irlandei de Nord unde anul trecut s-au înregistrat cele mai multe atacuri rasiste (169). De asemenea, include zona Village, locuită în principal de muncitori, care asistă la un stabilirea imigranţilor datorită costurilor mici ale chiriilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici