Un ciclon a lovit Myanmar cu rafale de 209 km pe oră. Cel puţin 700 de răniţi

Un puternic ciclon a lovit regiuni din Myanmar, aducând rafale de vânt ce au suflat cu viteza de 209 km/h. Cel puţin 700 de persoane au fost rănite.

342 afișări
Imaginea articolului Un ciclon a lovit Myanmar cu rafale de 209 km pe oră. Cel puţin 700 de răniţi

Un ciclon a lovit Myanmar cu rafale de 209 km pe oră. Cel puţin 700 de răniţi

Salvatorii au evacuat luni dimineaţă aproximativ 1.000 de persoane blocate de apa mării la o adâncime de 3,6 metri de-a lungul coastei vestice a Myanmarului, după ce un ciclon puternic a provocat sute de răniţi şi a întrerupt comunicaţiile într-una dintre cele mai puţin dezvoltate ţări din Asia.

Amploarea pagubelor şi bilanţul victimelor nu sunt deocamdată cunoscute.

Vântul puternic a rănit peste 700 din cele aproximativ 20.000 de persoane care se adăposteau în clădiri mai rezistente de pe înălţimile oraşului Sittwe, cum ar fi mănăstiri şi şcoli, potrivit unui lider al Asociaţiei filantropice a tinerilor Rakhine din Sittwe. El a cerut să nu îi fie publicat numele din cauza fricii de represalii din partea autorităţilor din ţara condusă de militari, scrie AP.

Apa mării a pătruns în mai mult de 10 zone joase de lângă ţărm în momentul în care ciclonul Mocha a ajuns în statul Rakhine duminică după-amiază, a declarat el. Locuitorii au urcat pe acoperişuri şi la etajele superioare ale clădirilor, în timp ce vântul şi valul de furtună împiedicau salvarea lor.

"După ora 16.00 de ieri, furtuna a slăbit puţin, dar apa nu a scăzut. Cei mai mulţi dintre oameni au stat toată noaptea pe acoperiş. Vântul a bătut toată noaptea", a declarat liderul grupului de salvare.

Luni dimineaţă, apa era încă la o înălţime de aproximativ 1,5 metri în zonele inundate, dar se făceau salvări pe măsură ce vântul se liniştea şi soarele se ridica pe cer.

Cel puţin trei decese au fost raportate anterior în Myanmar, iar mai mulţi răniţi au fost anunţaţi în Bangladesh, ţara vecină, care a fost scutită de ciclonul direct.

Mocha a atins pământul în apropiere de Sittwe, cu rafale de 209 kilometri pe oră, a declarat Departamentul de Meteorologie din Myanmar.

Până luni dimineaţă, a fost retrogradat din statutul de sever.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
myanmar,
ciclon,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici