Un cutremur puternic s-a produs în Uzbekistan

Un cutremur puternic s-a produs, vineri, în Uzbekistan, fiind resimţit în capitala Taşkent, unde a provocat panică, au declarat martori oculari şi surse din Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

39 afișări
Imaginea articolului Un cutremur puternic s-a produs în Uzbekistan

Un cutremur puternic s-a produs în Uzbekistan (Imagine: Mediafax/AFP)

Autorităţile nu au anunţat încă dacă au fost înregistrate victime în urma cutremurului.

Seismul a avut loc la ora locală 13.26 (8.26 GMT) în apropiere de Taşkent, oraş cu o populaţie de două milioane de locuitori, şi a avut o intensitate de 6.0 grade pe o scară de 12 grade pentru măsurarea cutremurelor. Valoarea magnitudinii pe scara Richter nu este încă disponibilă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că nu au fost încă înregistrate informaţii privind victime sau pagube materiale.

În trecut un oraş construit într-o oază, pe vechiul Drum al Mătăsii, care lega Europa de China, Taşkentul este situat într-o zonă activă din punct de vedere seismic din Asia Centrală.

În 1966, multe dintre moscheile şi clădirile vechi din Taşkent au fost distruse în urma unui cutremur de 7,5 grade, în urma căruia sute de mii de persoane au rămas fără locuinţe. Un alt cutremur, produs în 1980, nu a provocat pagube materiale importante.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici