Un „escroc” şi un „trişor”. O copie a mărturiei fostului avocat al lui Trump, în presa americană. Documentul abundă în declaraţii dure

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui american Donald Trump, plănuieşte să depună mărturie şi să îl numească pe liderul de la Casa Albă este un „escroc" şi un „trişor", care ştia că unul dintre consilierii săi comunica cu WikiLeaks, relatează site-ul publicaţiei The New York Times.

513 afișări
Imaginea articolului Un „escroc” şi un „trişor”. O copie a mărturiei fostului avocat al lui Trump, în presa americană. Documentul abundă în declaraţii dure

Un „escroc” şi un „trişor”. O copie a mărturiei fostului avocat al lui Donald Trump a ajuns în presa americană. Documentul abundă în declaraţii dure

O copie a declaraţiei lui Michael Cohen a fost obţinută de jurnaliştii de la The New York Times.

„Într-o conversaţie pe care am avut-o în timpul campanie, în acelaşi timp în care eu negociam cu Rusia pentru el, s-a uitat în ochii mei şi mi-a spus că nu există nicio afacere în Rusia, iar apoi îi minţea pe americani cu acelaşi lucru. În propriul lui fel, mă punea să mint", va declara Cohen.

În declaraţia sa, Michael Cohen îi face şi un portret moral şefului de la Casa Albă, după cum reiese în copia ajunsă în posesia jurnaliştilor americani. 

„Domnul Trump este o enigmă. Este complicat, la fel cum sunt şi eu. Este şi rău, şi bun, cum suntem toţi. Dar partea sa rea este mult mai puternică decât partea sa bună, iar de când a preluat preşedinţia, a devenit cea mai rea versiune a lui însuşi.

Este capabil să se comporte cu blândeţe, dar nu este un om blând. Este capabil de generozitate, dar nu este generos. Este capabil de loialitate, dar este în mod fundamental necinstit.

Donald Trump este un om care a concurat pentru şefia ţării doar pentru a-şi face brand-ul grandios, nu ţara. Nu avea nicio dorinţă ori vreo intenţie ca să conducă această naţiune - voia doar să-şi mărească puterea şi averea. Domnul Trump spunea adesea că va derula o campanie electorală care va fi «cea mai mare campanie comericală din istoria politicii», va mai afirma Cohen. 

Cohen va mai povesti că, în iulie 2016, Donald Trump a fost sunat de Roger Stone, care i-a transmis că Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, l-a informat că în câteva zile urma publicarea unor mail-uri care vor afecta campania lui Hillary Clinton.

Roger Stone, care a fost acuzat pentru intimidarea martorilor şi pentru declaraţii false în faţa Congresului, a negat că o astfel de conversaţie ar fi avut loc.

Michael Cohen şi avocatul său, Lanny J. Davis, nu au putut da imediat declaraţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici