Scandal la Vatican - Două femei din Rusia şi Ucraina, chemate să poarte împreună o cruce în timpul procesiunii din Vinerea Mare

Procesiunea din Vinerea Mare provoacă controverse după ce Vaticanul a invitat două femei din Rusia şi Ucraina să participe la evenimentul religios.

4174 afișări
Imaginea articolului Scandal la Vatican - Două femei din Rusia şi Ucraina, chemate să poarte împreună o cruce în timpul procesiunii din Vinerea Mare

Sursa Foto - Hepta

Procesiunea Calea Crucii din Vinerea Mare se întoarce în Colosseumul din Roma după o absenţă de doi ani din cauza pandemiei.

Totuşi, o parte din programul evenimentului provoacă controverse, anunţă Sky News.

Vaticanul a invitat două femei din Rusia şi Ucraina, care lucrează împreună la un spital din Roma, să poarte împreună o cruce în timpul procesiunii.

Unii ucraineni, inclusiv ambasadorul Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun şi arhiepiscopul Kievului, au declarat că un astfel de gest este nepotrivit din cauza războiului.

Cu toate acestea, Vaticanul nu va renunţă la planurile sale şi nu va schimba programul evenimentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici