Un filmuleţ postat pe internet prezintă un scenariu postelectoral în care pierde Obama

Un filmuleţ amuzant postat pe Internet prezintă un scenariu postelectoral fictiv, în care senatorul Barack Obama pierde alegerile prezidenţiale din Statele Unite la diferenţă de un vot, din cauza neprezentării la urne a persoanei care vizionează imaginile.

15 afișări
Imaginea articolului Un filmuleţ postat pe internet prezintă un scenariu postelectoral în care pierde Obama

Un filmuleţ fictiv acuză electorii că au favorizat victoria lui John McCain prin neprezentare la vot

Fiecare persoană care vizionează acest filmuleţ, realizat de organizaţia de stânga MoveOn.org, este nominalizată cu nume şi prenume, într-un jurnal de televiziune fictiv, care ar fi difuzat la 7 noiembrie, la trei zile după alegerile prezidenţiale americane, ca fiind responsabilă pentru victoria republicanului John McCain.

Titlurile jurnalului de ştiri ale postului fictiv "CNNBC" sună ca nişte acuzaţii "Eşecul lui Obama este din vina lui Pierre Dupont", "Singurul alegător care nu a votat a facilitat victoria tandemului McCain-Palin". Prezentatorul explică pe un ton grav că Barack Obama a pierdut, la 4 noiembrie, cursa la Casa Albă din cauza trădării lui Pierre Dupont.

Cetăţenii americani revoltaţi îi solicită lui Pierre Dupont să-şi ceară scuze pentru marea greşeală comisă.

Filmuleţul realizat de MoveOn.org se termină cu mesajul "Votaţi la 4 noiembrie cu Obama" şi îi sfătuieşte pe utilizatorii de Internet să-l trimită prietenilor pentru a-i îndemna să meargă să voteze.

Organizaţia MoveOn.org, aliat apropiat al Partidul Democrat, care numără peste 3,2 milioane de membri, a declarat în luna februarie că îl va susţine pe Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici