Un fost spion rus, traumatizat după ce i-au fost furate mai multe medalii, a murit

Fostul spion sovietic Nikolai Kuzneţov a decedat la vârsta de 85 de ani, după ce a suferit traume grave în timpul unei spargeri la locuinţa sa, anul trecut, când i-au fost furate numeroase medalii, au anunţat joi autorităţile ruse, citate de agenţia Interfax.

339 afișări
Imaginea articolului Un fost spion rus, traumatizat după ce i-au fost furate mai multe medalii, a murit

Un fost spion rus, traumatizat după ce i-au fost furate mai multe medalii, a murit (Imagine: Mediafax/AFP)

"Sănătatea acestui om legendar a fost foarte afectată de un eveniment tragic, din luna septembrie a anului trecut", a anunţat administraţia oraşului Velikii Novgorod, unde a decedat acesta, în nord-vestul Rusiei, făcând aluzie la spargerea de la domiciliul fostului agent sovietic.

Acesta a devenit celebru în special în cursul celui de-al doilea Război Mondial, furându-le naziştilor planuri şi coduri utilizate de armata rusă pentru a contracara ofensiva germană la Leningrad.

În cursul carierei sale, în timpul căreia a fost grav rănit într-o operaţiune de spionaj, fostul agent s-a infiltrat în special în Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici