Un general american cu patru stele ameninţă Rusia: Îi vom scufunda lui Putin flota din Marea Neagră

David Petraeus a declarat la ABC News că SUA ar distruge trupele ruseşti, dacă Putin ar decide să folosească arme nucleare în Ucraina.

6801 afișări
Imaginea articolului Un general american cu patru stele ameninţă Rusia: Îi vom scufunda lui Putin flota din Marea Neagră

Un general american cu patru stele ameninţă Rusia: Îi vom sfunda flota din Marea Neagră

Statele Unite şi aliaţii săi vor distruge trupele şi echipamentele ruseşti în Ucraina şi vor scufunda flota din Marea Neagră, dacă preşedintele rus Vladimir Putin va folosi arme nucleare, a declarat de fostul director al CIA şi generalul de patru stele în retragere al Armatei, David Petraeus.

Într-un interviu acordat postului ABC News, Petraeus a explicat: „Doar pentru a vă oferi o ipoteză, am răspunde prin conducerea unui efort NATO colectiv, care ar elimina orice forţe convenţionale ruseşti pe care le putem vedea şi identifica pe câmpul de luptă din Ucraina şi, de asemenea, în Crimeea, precum şi fiecare navă din Marea Neagră”.

Arme din Norvegia, Danemarca şi Germania

Între timp, Ucraina se întăreşte pe zi ce trece pe front. Norvegia se alătură Danemarcei şi Germaniei în acţiunea de a cumpăra arme de artilerie, pentru a fi expediate în Ucraina. Valoarea totală este de 92 de milioane de euro, conform relatărilor postului norvegian TV2.

Ministrul norvegian al apărării, Bjo›rn Arild Gram, a spus că există „o nevoie puternică” de a sprijini apărarea Ucrainei împotriva Rusiei şi că trebuie achiziţionate mai multe arme din industria de război.

„Acum ne unim forţele pentru o achiziţie unică”, a spus oficialul amintit.

Propunerea de a trimite mai multe arme în Ucraina are un sprijin politic puternic în Norvegia. „Avem o mare majoritate în Parlament care doreşte să ajute Ucraina în apărarea ei împotriva Rusiei”, a adăugat Gram.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici