Un imigrant sudanez a murit în Eurotunel, în timp ce încerca să treacă în Marea Britanie

Un imigrant sudanez a murit în noaptea de marţi spre miercuri, în timp ce încerca să urce într-un tren, în incinta Eurotunelului, în care au încercat să pătrundă, de asemenea, peste 1.000 de imigranţi ilegali, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, relatează Reuters în pagina electronică.

312 afișări
Imaginea articolului Un imigrant sudanez a murit în Eurotunel, în timp ce încerca să treacă în Marea Britanie

Un imigrant sudanez a murit în Eurotunel, în timp ce încerca să treacă în Marea Britanie (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Este vorba despre cel de-al nouălea deces înregistrat de la începutul lunii în zona Calais.

Corpul imigrantului, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost găsit lângă un tren. Tânărul probabil a fost ucis de un camion.

Peste 2.000 de imigranţi au pătruns în incinta Eurotunelului la Coquelles, lângă Calais, în noaptea de luni spre marţi, în speranţa de a ajunge în Marea Britanie, potrivit prefecturii Pas-de-Calais.

În noaptea de marţi spre miercuri aproximativ 1.000 de persoane au încercat să facă acest lucru, potrivit unei surse din cadrul poliţiei care nu a putut să precizeze câţi imigranţi au reuşit să intre efectiv în tunel.

Guvernul britanic a anunţat marţi că intenţionează să deblocheze suma de zece milioane de euro pentru a securiza Eurotunelul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici