Un important fost premier a fost împuşcat. Un bărbat înarmat a deschis focul joi asupra unui autoturism în care acesta se afla

Un bărbat înarmat a deschis focul joi asupra unui autoturism de campanie în care se afla fostul premier pakistanez Imran Khan, rănindu-l uşor pe acesta, dar şi pe unii dintre susţinătorii săi, au anunţat un înalt lider al partidului său şi poliţia, relatează AP.

2188 afișări
Imaginea articolului Un important fost premier a fost împuşcat. Un bărbat înarmat a deschis focul joi asupra unui autoturism în care acesta se afla

Un important fost premier a fost împuşcat. Un bărbat înarmat a deschis focul joi asupra unui autoturism în care acesta se afla

Un bărbat înarmat a deschis focul joi asupra unui autoturism de campanie în care se afla fostul premier pakistanez Imran Khan, rănindu-l uşor pe acesta, dar şi pe unii dintre susţinătorii săi, au anunţat un înalt lider al partidului său şi poliţia.

Un oficial a declarat că Khan a fost rănit la picior, dar rana nu este gravă. Identitatea atacatorului, care a fost arestat la faţa locului, nu a fost încă publicată. Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru atac.

"Este dus la un spital din Lahore, dar nu este grav rănit. Un glonţ l-a lovit în picior", a declarat un oficial reporterilor.

Potrivit poliţiei, atacul a avut loc în districtul Wazirabad, în provincia estică Punjab, unde Khan se deplasa într-un convoi mare de camioane şi maşini care se îndrepta spre capitala Islamabad, în cadrul campaniei sale menite să forţeze guvernul să organizeze alegeri anticipate.

Un număr nespecificat de susţinători ai partidului său, Tehreek-e-Insaf, care făceau parte din marş, au fost de asemenea răniţi, potrivit anunţului făcut de partid.

De la înlăturarea sa în urma unui vot de neîncredere în Parlament în aprilie, Khan a susţinut că înlăturarea sa a fost o conspiraţie pusă la cale de succesorul său, premierul Shahbaz Sharif, şi de Statele Unite - afirmaţii pe care atât noul premier, cât şi Washingtonul le-au negat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici