Un judecător reintroduce ordinul de interdicţie în cazul alegerilor federale ale lui Trump

O judecătoare federală a restabilit, duminică, ordinul de interdicţie pe care i l-a impus lui Donald Trump în dosarul de la Washington în care este acuzat că a încercat să anuleze înfrângerea sa în alegerile din 2020, respingând cererea de suspendare în aşteptarea apelului, potrivit Reuters.

844 afișări
Imaginea articolului Un judecător reintroduce ordinul de interdicţie în cazul alegerilor federale ale lui Trump

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Ordinul i-a interzis lui Trump să îl vizeze pe avocatul special care îi urmăreşte cazul sau pe martorii care ar putea fi chemaţi să depună mărturie despre eforturile sale de a răsturna înfrângerea în alegeri.

Judecătoarea districtuală americană Tanya Chutkan a impus ordinul de interdicţie la cererea Departamentului de Justiţie. Ea l-a ridicat temporar la 20 octombrie, după ce avocaţii lui Trump au făcut apel. Ea a revenit asupra acestei decizii, duminică, potrivit dosarului instanţei.

O copie a deciziei scrise a judecătoarei care a restabilit ordinul de interzicere nu a fost disponibilă.

„Administraţia coruptă Biden tocmai mi-a luat dreptul la Primul Amendament la libertatea de exprimare”, a declarat Trump, într-o postare pe Truth Social. „Nu este constituţional!”, mai spune el.

În trecut, Trump l-a numit pe consilierul special Jack Smith „nebun dezaxat” şi „bătăuş”, printre alte insulte.

Trump se confruntă cu patru dosare penale şi a făcut comentarii denigratoare la adresa procurorilor în fiecare dintre ele, precum şi la adresa procurorului general al statului New York, care l-a acuzat de fraudă civilă.

Trump a pledat nevinovat la acuzaţiile potrivit cărora a complotat pentru a interveni ilegal în numărarea voturilor şi a bloca certificarea în Congres a înfrângerii sale din 2020 în faţa democratului Joe Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici