Şedinţă de urgenţă în Marea Britanie: răspuns pentru ameninţarea teroristă

Marea Britanie a convocat, luni, o reuniune a comitetului guvernamental COBRA de răspuns în caz de urgenţă pentru a discuta despre riscul de securitate internă generat de conflictul dintre Israel şi Hamas, potrivit Reuters.

934 afișări
Imaginea articolului Şedinţă de urgenţă în Marea Britanie: răspuns pentru ameninţarea teroristă

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Incidentele antisemite şi islamofobe au crescut în Marea Britanie după izbucnirea conflictului dintre Israel şi Hamas, pe 7 octombrie.

De atunci au avut loc mai multe proteste şi manifestări în stradă ale susţinătorilor palestinienilor, care sunt prinşi la mijloc, sau Israelului.

Demonstraţii masive pro-palestiniene au avut loc la Londra şi în alte oraşe importante din Marea Britanie, în timp ce grupuri evreieşti au organizat priveghiuri pentru ostaticii care au fost luaţi drept ostatici de terorişti.

„Trebuie să ne asigurăm că sistemele britanice sunt în siguranţă şi protejate de ameninţarea terorismului, aşa cum face întotdeauna guvernul”, a declarat ministrul pentru Învăţământ Superior, Robert Halfon, pentru Times Radio.

Agenţia britanică de informaţii MI5 consideră în prezent că ameninţarea teroristă la adresa ţării este substanţială, ceea ce înseamnă că un atac este probabil.

Există două categorii superioare de nivel de ameninţare: cea severă, care înseamnă că un atac este foarte probabil, şi critică, ceea ce înseamnă că un atac este foarte probabil în viitorul apropiat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici