Un martor la procesul lui "El Chapo" Guzman vorbeşte despre corupţia la nivel înalt/ Mită de milioane de dolari

Un martor la procesul liderului cartelului drogurilor din Sinaloa, Joaquin "El Chapo" Guzman, a declarat marţi că a plătit o mită de milioane de dolari unui subaltern al preşedintelui ales a mexicului Andres Manuel Lopez Obrador în 2005, relatează Reuters.

4010 afișări
Imaginea articolului Un martor la procesul lui "El Chapo" Guzman vorbeşte despre corupţia la nivel înalt/ Mită de milioane de dolari

Un martor la procesul lui "El Chapo" Guzman vorbeşte despre corupţia la nivel înalt/ Mită de milioane de dolari

Martorul, Isus Zambada, a declarat, de asemenea, că a plătit milioane de dolari mită către fostul oficial al guvernului mexican, Genaro Garcia Luna, în numele fratelui său, dealerul de droguri Ismael "El Mayo" Zambada, care se află în libertate

Garcia Luna, într-o declaraţie scrisă, a precizat că acuzaţiile reprezintă "defăimare" şi "sperjur" şi au fost făcute fără nici o dovadă.

Garcia Luna a declarat că a primit recompense de la înalţi oficiali americani pentru munca sa în lupta împotriva crimei organizate din Mexic şi că a fost "defăimat sistematic" datorită acţiunilor pe care le-a întreprins împotriva reţelelor criminale.

"Nu a existat niciodată nici o singură dovadă a tuturor acestor infamii", a spus el.

Zambada a mărturisit despre mită în a cincea zi de proces, fiind supus unui interogatoriu încrucişat de unul dintre avocaţii lui Guzman, William Purpura. Avocaţii lui Guzman au spus că vor încerca să dovedească faptul că Guzman este ţapul ispăşitor şi că Ismael Zambada a fost adevăratul şef al Cartelului Sinaloa.

Guzman, în vârstă de 61 de ani, este acuzat pentru 17 infracţiuni şi şi-ar putea petrece toată viaţa în închisore dacă va fi condamnat. El a fost extrădat în Statele Unite în ianuarie 2017, după ce a scăpat de două ori din închisorile mexicane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici