Un ministru brazilian critică sancţiunile aplicate Rusiei / Preşedintele Braziliei, invitat în Ucraina

Ministrul brazilian de Externe, Mauricio Vieira, a criticat marţi, cu ocazia întâlnirii cu omologul său rus, Serghei Lavrov, sancţiunile impuse de Occident Rusiei, pledând pentru o soluţie negociată în Ucraina, în timp ce preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva a fost invitat la Kiev.

279 afișări
Imaginea articolului Un ministru brazilian critică sancţiunile aplicate Rusiei / Preşedintele Braziliei, invitat în Ucraina

"Anumite măsuri au efecte negative în primul rând asupra economiilor statelor aflate în dezvoltare", a declarat Mauricio Vieira.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a mulţumit Braziliei pentru susţinerea oferită Rusiei. "Sigur că suntem interesaţi să se termine cât mai curând posibil conflictul din Ucraina", a afirmat Lavrov în Brazilia, conform agenţiei Tass şi publicaţiei germane Die Welt.

Administraţia Braziliei pledează pentru încheierea prin negocieri a conflictului izbucnit prin invazia militară rusă în Ucraina. Preşedintele Luiz Inácio Lula da Silva a criticat recent, în cursul vizitei în China, abordarea Statelor Unite şi a Uniunii Europene. "Statele Unite trebuie să înceteze stimularea războiului şi să înceapă să discute despre pace. Şi Uniunea Europeană trebuie să înceapă să discute despre pace", a afirmat Luiz Inácio Lula da Silva.

Kievul a anunţat marţi că l-a invitat pe Luiz Inácio Lula da Silva să efectueze o vizită în Ucraina. "Îl invităm la Kiev pentru a înţelege raţiunile reale ale agresiunii ruse şi consecinţele pentru securitatea mondială", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, citat de cotidianul Le Monde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
brazilia,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici