Un ministru francez proaspăt numit în funcţie este acuzat de viol. Acesta neagă acuzaţiile

Damien Abad, noul ministru francez al Solidarităţii şi Persoanelor cu Handicap, a negat cu tărie că ar fi violat două femei, în urma acuzaţiilor publicate duminică de site-ul Mediapart într-un articol bazat pe interviuri cu femeile respective.

538 afișări
Imaginea articolului Un ministru francez proaspăt numit în funcţie este acuzat de viol. Acesta neagă acuzaţiile

Femeile citate de Mediapart au declarat că Abad le-a obligat să întreţină cu el relaţii sexuale nedorite. Acţiunile s-au petrecut la sfârşitul anului 2010 şi începutul anului 2011, au spus ele.

Una dintre femei a depus o plângere la poliţie împotriva lui Abad în 2017, care a fost închisă fără a se lua alte măsuri, au precizat Abad şi Mediapart.

"Contest cu cea mai mare forţă aceste acuzaţii de violenţă sexuală", a spus el într-o declaraţie trimisă agenţiei Reuters. "Relaţiile sexuale pe care le-am avut de-a lungul vieţii mele au fost întotdeauna prin consimţământ reciproc".

Abad a declarat că handicapul său, o tulburare numită artrogripoză care îi afectează toate cele patru membre, face practic fizic imposibil să comită actele de care a fost acuzat.

Abad s-a alăturat guvernului format vineri după realegerea preşedintelui Emmanuel Macron.

Rugată să comenteze acuzaţiile aduse lui Abad, prim-ministrul Elisabeth Borne a declarat că nu avea cunoştinţă de ele când acesta s-a alăturat guvernului.

"Voi fi foarte clară: pe toate aceste subiecte de hărţuire, de agresiune sexuală, nu poate exista impunitate şi trebuie să continuăm să acţionăm pentru ca femeile care pot fi victime ale agresiunii, hărţuirii, să poată vorbi liber", a spus ea.

Borne a precizat că guvernul său va suporta consecinţele numirii lui Abad, "dacă vor exista noi elemente şi se va deschide un nou caz". Ea nu a dat mai multe detalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici