Un ministru italian propune castrarea violatorilor

Italia ar putea recurge în anumite cazuri la castrarea chirurgicală a persoanelor vinovate de agresiune sexuală, a apreciat luni Roberto Calderoli, ministru al Simplificării administrative şi membru al Ligii Nordului, partid antiimigranţi din Guvernul Berlusconi.

24 afișări
Imaginea articolului Un ministru italian propune castrarea violatorilor

Roberto Calderoli, ministru al Simplificării administrative şi membru al Ligii Nordului

"În unele cazuri, nu cred că este posibilă o reintegrare (...), castrarea chimică nu va fi de ajuns şi nu mai rămâne decât castrarea chirurgicală. Societatea trebuie să se apere", a declarat ministrul, citat de cotidianul La Stampa.

Italia s-a confruntat cu trei cazuri de viol în ultimele zile, sâmbătă fiind vorba despre o adolescentă din Roma.

Guvernul a anunţat că va prezenta zilele următoare un decret-lege pentru ca autorii agresiuniilor sexuale să fie sistematic încarceraţi şi să nu poată fi consemnaţi la domiciliu în aşteptarea procesului.

O altă măsură vizată ar putea fi, potrivit presei, autorizarea primăriilor în vederea formării unor grupuri "de cetăţeni voluntari neînarmaţi" pentru a supraveghea zonele periculoase.

Opoziţia de centru-stânga a respins imediat această ipoteză. "Aceasta riscă în special să antreneze şi alte violenţe. Monopolul securităţii trebuie să rămână al statului", a declarat luni, pentru La Repubblica, Marco Minniti, ministrul de Interne al Guvernului din umbră, din Partidul Democrat al lui Walter Veltroni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici