Un mort şi 16 dispăruţi, după prăbuşirea unui elicopter în Atlantic

O persoană a murit şi două bărci de salvare au fost găsite goale joi, în largul coastei de est a Canadei, unde un elicopter cu 18 persoane la bord s-a prăbuşit în apele îngheţate ale Atlanticului de Nord, au anunţat echipele de salvare.

149 afișări
Imaginea articolului Un mort şi 16 dispăruţi, după prăbuşirea unui elicopter în Atlantic

Un mort şi 16 dispăruţi, după prăbuşirea unui elicopter în Atlantic (Imagine: www.jrcchalifax.forces.gc.ca)

"Există un deces", a declarat o purtătoare de cuvânt a centrului salvamar Halifax, în Noua Scoţie, Gerry Grychowski.

Ea a declarat, de asemenea, că două bărci de salvare au fost găsite, dar fără nici o persoană la bord. "Ambele au fost recuperate şi erau goale", a declarat ea.

Un supravieţuitor, a cărui stare de sănătate nu este cunoscută, a fost recuperat cu puţin timp înainte. Alte 16 persoane au fost declarate dispărute, dar căutările pentru a se încerca găsirea lor continuă, a precizat aceasta.

"Continuăm căutările. (Persoanele de la bordul elicopterului) purtau veste de salvare. Este un semn bun", a adăugat Grychowski.

Elicopterul, cu 18 persoane la bord, transporta angajaţi care mergeau pe o platformă petrolieră. Acesta s-a scufundat în apă la circa 60 de kilometri sud-est de San Juan de Terra Nova, unde apa avea aproximativ zero grade, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei de transport.

Un alt purtător de cuvânt al echipelor de salvare a precizat că este posibilă supravieţuirea timp de 24 de ore în aceste condiţii, dacă persoanele respective dispun de echipament de salvare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici