Video Un mort şi stare de urgenţă în California, din cauza incendiilor

Un incendiu a scăpat de sub control duminică, făcând ravagii în sudul Californiei, unde o persoană a fost ucisă şi alte zeci de mii evacuate, determinând guvernatorul statului să declare stare de urgenţă, relatează AFP.

1 afișare

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a decretat duminică seara stare de urgenţă în sudul statului din cauza creştereii numărului de incendii care devastează zona, a anunţat biroul său de presă într-un comunicat.

"În această seară guvernatorul Schwartzenegger a decretat stare de urgenţă în Los Angeles, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, Santa Barbara şi Ventura, din cauza incendiilor de mare amploare", a precizat documentul.

Toate aceste comitate sunt situate în partea de sud a Californiei, unde peste 12.000 de hectare de teren au ars deja, iar alte zone sunt ameninţate", potrivit aceleiaşi surse.

Cei 36.000 de locuitori ai oraşului Ramona, de lângă San Diego (în vestul Californiei) au primit duminică seara ordin de evacuare din cauza incendiile, a anunţat duminică poliţia locală.

O persoană şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să îşi salveze casa aflată la 50 de km la est de San Diego, în partea de sud a statului. Patru pompieri răniţi în aceleaşi circumstanţe au fost internaţi în spital în stare gravă, iar alţi patru civili au fost răniţi de flăcările care au distrus 1.200 de hectare de teren.

Trei persoane au fost rănite în alte indendii similare de la Agua Dulce, la 50 de km nord de Los Angeles, care au ars 4.000 de hectare duminicã seara şi au distrus 10 clădiri, iar 800 de persoane au fost evacuate.

Alte 2.000 de hectare au ars de asemenea în apropierea unei rezervaţii indiene din regiunea Witch Creek, la 60 de km nord-est de San Diego, în timp ce alte locuinţe au fost ameninţate de flăcări în comitatul Orange, între Los Angeles şi San Diego, de un alt focar care s-a extins cu rapiditate.

La Malibu, oraşul preferat al vedetelor de cinema şi al milionarilor, aflat la 30 de km la vest de Los Angeles, un alt incendiu spectaculos a izbucnit în zori extinzându-se pe 500 de hectare de teren până la cădera serii.

Circa 1.500 de persoane au fost evacuate dintr-o universitate şi din peste 200 de case, printre care şi a regizorului filmului "Titanic", James Cameron şi cea a actriţei din "Grease", Olivia-Newton John, potrivit site-ului Tmz.com.

Potrivit presei locale, o parte a fermei actorului Sean Penn a fost cuprinsă de flăcări în miezul zilei.

Şapte clădiri, printre care o vilă estimată la 17 milioane de dolari şi o biserică, au fost distruse de flăcări duminică, dar nu s-au înregistrat victime. Acesta a început în zori, pe culmi, după ce vântul a dărâmat o linie de înaltă tensiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici