Un oraş din California a impus proprietarilor de arme o asigurare de răspundere civilă. Care sunt excepţiile

Un oraş din California a votat marţi seara ca proprietarii de arme din SUA să deţină o asigurare de răspundere civilă, aceasta fiind considerată prima măsură de acest gen din Statele Unite.

179 afișări
Imaginea articolului Un oraş din California a impus proprietarilor de arme o asigurare de răspundere civilă. Care sunt excepţiile

Un oraş din California a impus proprietarilor de arme o asigurare de răspundere civilă. Care sunt excepţiile

Consiliul orăşenesc din San Jose a aprobat această lege, deşi mulţi cetăţeni, deţinători de arme s-au opus, sub pretextul că le-ar fi încălcate drepturile celui de-al doilea amendament.
 
Consiliul a votat, de asemenea, să solicite miilor de deţinători de arme din oraş o taxă, care va fi folosită în scopul educării în ceea ce priveşte siguranţa armelor de foc şi servicii precum prevenirea violenţei domestice şi serviciile de sănătate mintală, confrom AP.
 
Propunerea vizează reducerea violenţei cu arme, în oraşul San Francisco Bay Area. „Această iniţiativă nu este despre luarea armei nimănui. Este despre implementarea unei abordări de sănătate publică pentru reducerea vătămării, din cauza  armelor”, a spus primarul din San Jose, Sam Liccardo.
 
Au fost propuse şi alte legi similare, dar San Jose a devenit acum primul oraş din ţară care a adoptat una, potrivit Brady United, o organizaţie nonprofit naţională care pledează împotriva violenţei cu armele.
 
Ordonanţa face parte dintr-un plan amplu de control al armelor pe care Liccardo l-a anunţat în urma împuşcăturii în masă din 26 mai 2021 de la şantierul feroviar al Autorităţii de Transport din Santa Clara Valley, care a provocat moartea a nouă persoane, inclusiv angajatul care a deschis focul asupra colegilor săi, care, mai apoi s-a sinucis.
 
Asigurarea de răspundere civilă ar încuraja oamenii din cele 5.500 de gospodării din San Jose care deţin în mod legal cel puţin o armă înregistrată să aibă seifuri pentru arme, să instaleze dispozitive de blocare a declanşatorului şi să urmeze cursuri de siguranţă a armelor, a mai spus Liccardo.
 
Cerinţa nu se va aplica oamenilor legii sau celor cu licenţă de a purta arme ascunse. Cei care nu îşi asigură armele s-ar putea confrunta cu amenzi nespecificate.
 
Sam Paredes, directorul executiv al Gun Owners of California, a declarat că grupul său va da statul în judecată, dacă propunerea va intra în vigoare, considerând-o „total neconstituţională în orice configuraţie”.
 
AUTOR: Diana Zlătescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici