Un partener al lui Osama ben Laden şi al-Zawahiri, ucis într-un atentat în Siria

Un partener al liderului Al-Qaida Ayman al-Zawahiri, dar şi al lui Osama ben Laden, Abu Khalid al-Suri a fost ucis duminică într-un atentat sinucigaş la Alep, a anunţat Frontul Islamic, principala alianţă a rebelilor islamişti în Siria, din care acesta făcea parte.

234 afișări
Imaginea articolului Un partener al lui Osama ben Laden şi al-Zawahiri, ucis într-un atentat în Siria

Osama ben Laden (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Moartea lui Abu Khalid al-Suri a fost confirmată de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care a atribuit-o grupării jihadiste rivale Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL).

"Un atentat sinucigaş împotriva cartierului general al Frontului Islamic la Alep" a provocat moartea acestui lider jihadist, a anunţat Frontul Islamic într-un mesaj postat pe Twitter.

Abu Khalid al-Suri "şi alţi şase combatanţi din cadrul (Brigăzii) Ahrar al-Sham" au fost ucişi în acest acest atentat comis în cartierul Al-Halq de la Alep, a declarat pentru AFP directorul Observatorului, Rami Abdel Rahmane, atribuind atacul unui kamikaze SIIL.

Al-Suri a fost însărcinat în iunie de către Ayman al-Zawahiri să îl reprezinte în Siria, pentru a "tranşa orice diferend" între SIIL şi Frontul al-Nusra, o grupare jihadistă pe care a desemant-o drept singura filială a reţelei teroriste Al-Qaida în Siria.

Frontul Islamic, din care face parte Brigada Ahrar al-Sham - al-Suri fiind unul dintre comandanţii acesteia -, se află în conflict armat, începând din ianuarie, cu SIIL, în nordul Siriei.

Jihadişti l-au prezentat pe al-Suri drept un "partener al şeicului al-Zawahiri" şi afirmă că se afla "printre partenerii şeicului Osama ben Laden", fondatorul reţelei teroriste Al-Qaida, eliminat de către armata americană în Pakistan în mai 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici