Un patinoar din Madrid este folosit pe post de morgă pentru victimele COVID-19

  • Un patinoar din Madrid a fost transformat în morgă
  • Autorităţile spun că acolo este suficient de frig pentru a păstra sicriele cu persoanele decedate
  • Spania este a patra ţară din lume ca număr de îmbolnăviri cu noul coronavirus
447 afișări
Imaginea articolului Un patinoar din Madrid este folosit pe post de morgă pentru victimele COVID-19

Un patinoar din Madrid este folosit pe post de morgă pentru victimele COVID-19

Un patinoar dintr-un centru comercial din Madrid a fost transformat într-o morgă pentru victimele coronavirusului din capitala Spaniei, scrie El Pais.

Compania care operează Palacio de Hielo (n.r. Palatul de Gheaţă), a propus, luni, folosirea spaţiului în acest scop, iar autorităţile din Madrid au acceptat, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului regional.

Primele sicrie cu persoane decedate au început să sosească la patinoar luni seara, fiind aduse de Unitatea Militară de Urgenţă (UME) a armatei.

De altfel, militarii vor păzi cadavrele până când vor fi luate pentru a fi duse spre a fi înmormântate sau incinerate.

Patinoarul este situat într-un centru comercial plin cu magazine, restaurante, o sală de bowling, una de sport şi un cinematograf.

„Este o măsură temporară şi extraordinară, care vizează în mod fundamental reducerea durerii familiilor victimelor şi a situaţiei din morgile spitalelor din Madrid”, au declarat oficiali ai administraţiei locale, citaţi de El Pais.

Decizia de a folosi patinoarul ca morgă a venit după ce un raport a arătat că Palacio del Hielo are „condiţiile de temperatură necesare pentru păstrarea corpurilor”.

De asemenea, cadavrele sunt aşezate pe o suprafaţă din materiale polimerice şi nu vor intra în contact cu gheaţa. Sicriele ar fi „identificate în mod corespunzător” pentru a preveni confuzia.

Spania era, marţi seara, a patra ţară din lume ca număr de persoane infectate cu noul coronavirus. 39.885 au fost confirmate pozitiv pentru COVID-19, dintre care 4.749 doar în cursul zilei de marţi. De asemenea, 2.808 persoane şi-au pierdut viaţa, dintre acestea 497 în ultimele 24 de ore.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici