Un post TV din Marea Britanie cumpără un tablou al lui Hitler. Publicul va vota dacă va fi distrus

Postul de televiziune britanic Channel 4 a primit critici dure în legătură cu planurile pentru o nouă emisiune care va permite publicului din studio să decidă dacă un tablou al lui Adolf Hitler va fi distrus sau nu, relatează CNN.

383 afișări
Imaginea articolului Un post TV din Marea Britanie cumpără un tablou al lui Hitler. Publicul va vota dacă va fi distrus

FOTO SmyleMediaUK/Twitter

Canalul a cumpărat lucrări ale unor artişti "problematici", printre care, potrivit presei britanice, Pablo Picasso, pedofilul condamnat Rolf Harris şi agresorul sexual Eric Gill.

Comedianul Jimmy Carr, gazda emisiunii, va prezida o dezbatere despre faptul dacă o operă de artă poate fi vreodată separată cu adevărat de creatorul său. La final, publicul va vota dacă Jimmy ar trebui să distrugă opera.

Dacă publicul va decide să distrugă tabloul lui Hitler, acesta va fi făcut bucăţi, a declarat un purtător de cuvânt al Channel 4 pentru CNN.

Alte opere de artă din emisiune, însă, "ar putea fi incendiate cu un aruncător de flăcări", a spus purtătorul de cuvânt.

Dar planurile anunţate pentru "Jimmy Carr Destroys Art" - care urmează să fie difuzat pe 24 octombrie - au provocat critici puternice.

The Holocaust Memorial Day Trust a acuzat emisiunea că "face din Hitler un subiect de divertisment uşor".

"Nu există nimic amuzant sau amuzant în legătură cu Hitler sau cu uciderea a 6 milioane de evrei şi cu persecutarea altor milioane", a declarat Olivia Marks-Woldman, director executiv al trustului, într-o declaraţie pentru CNN. "Acest lucru este profund nepotrivit şi, într-o perioadă în care Holocaustul este din ce în ce mai distorsionat", a mai spus ea.

Într-o declaraţie pentru CNN, Channel 4 a apărat emisiunea, numind-o "o explorare chibzuită şi nuanţată a limitelor libertăţii de exprimare în artă şi dacă lucrările unor artişti vrednici de dispreţ din punct de vedere moral mai merită să fie văzute".

Purtătorul de cuvânt al Channel 4 a declarat că emisiunea "vorbeşte direct despre dezbaterea actuală în jurul culturii de anulare şi se înscrie într-o lungă tradiţie a programelor Channel 4".

Canalul deţinut de stat, dar finanţat din fonduri comerciale, a fost fondat în urmă cu 40 de ani pentru a oferi telespectatorilor britanici o alternativă la cele două canale principale, BBC şi ITV.

Alegerea lui Carr ca gazdă a fost, de asemenea, controversată. La începutul acestui an, el a fost condamnat pentru că a făcut o glumă despre romii ucişi în timpul Holocaustului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici