Un presupus spion britanic, găsit mort în apartamentul său

Poliţia britanică investiga marţi seara uciderea unui bărbat, în vârstă de aproximativ 30 de ani, despre care se crede că ar fi lucrat pentru MI6 şi al cărui cadavru a fost găsit într-o geantă de voiaj în baia apartamentului acestuia din Londra, relatează The Guardian în ediţia electronică.

27 afișări
Imaginea articolului Un presupus spion britanic, găsit mort în apartamentul său

Un presupus spion britanic, găsit mort în apartamentul său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei informaţi neconfirmate, tânărul a fi lucrat la sediul central al serviciilor secrete, în cadrul serviciilor de interceptare telefonică, de unde ar fi fost detaşat la MI6, serviciul britanic de informaţii externe. Poliţia a găsit cadavrul luni după-amiază, după ce a fost chemată telefonic la apartamentul acestuia, în Pimlico, în urma unor informaţii potrivit cărora tânărul nu ar mai fi fost văzut de zece zile. După ce au pătruns în apartament, poliţiştii au găsit telefonul mobil al acestuia şi un număr de cartele telefonice, potrivit Daily Mail.

Clădirea cu cinci etaje în care acesta locuieşte se află la aproximativ o jumătate de kilometru de sediul MI6, lucru care a alimentat speculaţiile potrivit cărora acesta ar fi lucrat acolo. Dar, o sursă din cadrul poliţiei a subliniat că tânărul nu a fost identificat în mod oficial şi, în pofida faptului că documentele acestuia sugerează că ar fi lucrat pentru serviciile secrete, "pare a fi mai degrabă tehnician în domeniul aerului condiţionat decât spion". "Dacă, într-adevăr era spion, vă daţi seama că cineva i-ar fi raportat lipsa mult mai devreme", a adăugat sursa citată.

Scotland Yard a lansat marţi seara o anchetă penală pentru crimă şi activităţi infracţionale, la care participă oficiali din cadrul serviciilor de securitate şi de luptă împotriva terorismului. Accesul pe strada pe care se află clădirea a fost interzis, în timp ce o echipă de legişti căuta atât în interiorul clădirii, cât şi în zona din vecinătate, indicii despre modul şi motivele acestei crime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici