Un profesor universitar renumit, expulzat din Singapore pentru că ar fi acţionat ca "agent de influenţă" al altei ţări

Un profesor universitar cu cetăţenie americană va fi expulzat din Singapore, au anunţat autorităţile din micul stat asiatic, precizând că este acuzat că ar fi acţionat ca "agent de influenţă al unei ţări străine", informează site-ul postului CNN.

1129 afișări
Imaginea articolului Un profesor universitar renumit, expulzat din Singapore pentru că ar fi acţionat ca "agent de influenţă" al altei ţări

Cetăţean american, expulzat din Singapore pentru că ar fi acţionat ca "agent de influenţă" al altei ţări

Vizele de şedere în Singapore ale lui Huang Jing, şi soţiei sale, Shirley Yang Xiuping, au fost anulate şi cei doi au fost incluşi în lista "imigranţilor cu interdicţie" de intrare în ţară.

"Huang şi-a folosit poziţia importantă în cadrul Şcolii de Politici Publice Lee Kuan Yew pentru a promova, în mod deliberat şi pe ascuns, agenda unei ţări străine în defavoarea statului Singapore", se afirmă într-un comunicat al Ministerului pentru Afaceri Interne, în care se precizează că profesorul a acţionat "în colaborare cu agenţi secreţi străini".

"Acest lucru reprezintă subversiune şi ingerinţe străine în treburile interne ale statului Singapore", au adăugat autorităţile.

Profesorul Huang Jing, care potrivit biografiei sale era un expert în ceea ce priveşte relaţiile externe ale Beijingului şi problema securităţii în regiunea Asia-Pacific, a studiat la mai multe universităţi din China şi Statele Unite, inclusiv Harvard.

Ministerului pentru Afaceri Interne din Singapore nu a specificat numele ţării pentru care Huang ar fi lucrat.

Presa locală a relatat că acesta este primul incident de acest fel din ultimii 20 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici