Un român ar fi salvat o tânără care a sărit dintr-o clădire incendiată de protestatarii britanici

O tânără imigrantă poloneză, suprinsă într-o fotografie apărută pe prima pagină a cinci publicaţii naţionale, în timp ce sărea de la primul etaj al unei clădiri din Croydon, în sudul Londrei, incendiată de protestatari, ar fi fost salvată de un român, relatează The Guardian.

1129 afișări
Imaginea articolului Un român ar fi salvat o tânără care a sărit dintr-o clădire incendiată de protestatarii britanici

Un român ar fi salvat o tânără care a sărit dintr-o clădire incendiată de protestatarii britanici (Imagine: Amy Weston/www.WENN.com)

Tânara poloneză, Monika Konczyk, care a ajuns în Marea Britanie în martie, striga de la fereastra apartamentului în care locuia, plin de fum, în timp ce incendiul distrugea un magazin de mobilă şi ameninţa să se extindă la clădirile din apropiere, au declarat prietenii acesteia. Încălcând ordinele poliţiei de a se apropia de incendiu, aceştia au aşezat, trecând prin fumul gros, saltele şi perne, pe sol, lângă terasa în stil victorian de pe Church Street, pentru ca tânăra să sară pe ele, informează The Guardian.

Privitorii au încurajat-o să sară, în timp ce Konczyk, în vârstă de 32 de ani, s-a prins de rama ferestrei, a coborât pe copertina magazinului de la parter, de unde a sărit în braţele unui român, cunoscut doar ca Adrian, precizează publicaţia britanică. Un poliţist în uniformă antirevoltă i-a sărit, de asemenea, în ajutor. Potrivit proprietarului unui salon de tatuaj, tânăra nu ar fi putut coborî pe scări, la fel ca şi ceilalţi locuitori blocaţi în clădire, pentru că imobilul era plin de fum.

Din cauza fumului şi confuziei, există relatări contradictorii cu privire la cine a prins-o pe Konczyk. Unii privitori cred că un poliţist a fost cel care a prins-o, dar Adrian a insistat că el este cel care a salvat-o pe tânăra poloneză.

El a mai declarat că tânăra plângea şi era în stare de şoc, şi în loc să fie condusă la spital a fost luată de prietenul ei şi dusă să stea cu sora acesteia. Konczyk, originară din Koronowo (Polonia), lucra pentru un magazin Poundland. "Suntem vecini. Nimeni nu este erou", a declarat el. Dar, românul a criticat autorităţile, precizând că după ce fost luată de un grup de poliţişti, nu s-a mai interesat nimeni despre ea. "Eu am prins fata. După aceea, nimeni nu a mai întrebat dacă a păţit ceva şi nu a chemat o ambulanţă", a mai spus românul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici