Un scriitor australian a fost condamnat la moarte în China

  • Scriitorul australian Yang Hengjun a fost condamnat la moarte de către un tribunal din China.
  • El a fost arestat în urmă cu cinci ani, fiind acuzat de spionaj.
  • Pedeapsa nu se va aplica şi peste doi ani ar putea fi transformată în închisoare pe viaţă, a mai stabilit tribunalul.
407 afișări
Imaginea articolului Un scriitor australian a fost condamnat la moarte în China

Sursa foto: Unsplash

Yang Hengjun, un cercetător şi un scriitor care a scris pe blog despre afacerile statului chinez, neagă acuzaţiile, care nu au fost făcute publice de autorităţile din China.

Guvernul australian s-a declarat „îngrozit” de pedeapsă şi cere să fie respectate normele juridice internaţionale. Ministrul de externe Penny Wong l-a convocat pe ambasadorul Chinei în Australia pentru o explicaţie, iar luni Guvernul va trimite un mesaj oficial către Beijing în „cei mai puternici termeni”.

Susţinătorii doctorului Yang au descris detenţia sa drept „persecuţie politică”.

„Este pedepsit de guvernul chinez pentru criticile sale faţă de încălcările drepturilor omului în China şi pentru susţinerea valorilor universale precum drepturile omului, democraţia şi statul de drept”, a declarat, pentru BBC, Feng Chongyi, un profesor din Sydney.

Yang, care anterior a lucrat pentru Ministerul Securităţii Statului din China, locuia la New York. În ianuarie 2019, el a călătorit la Guangzhou împreună cu soţia şi copilul, ambii cetăţeni chinezi. Bărbatul a fost reţinut la aeroport, iar procesul a început în secret în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici