Primarul oraşului Melitopol, răpit cândva de ruşi, a fost promovat de Zelenski

Primarul oraşului Melitopol, Ivan Federov, a fost promovat de Zelenski. A fost numit la conducerea regiunii Zaporojie. Fedorov, în vârstă de 35 de ani, a fost răpit în martie 2022 de soldaţii ruşi.

703 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului Melitopol, răpit cândva de ruşi, a fost promovat de Zelenski

Primarul oraşului Melitopol, răpit cândva de ruşi, a fost promovat de Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a numit pe primarul unui oraş ocupat, care fusese răpit de Rusia, în funcţia de nou şef al regiunii Zaporojie, relatează AFP.

Zelenski a făcut acest anunţ în timp ce a vizitat duminică frontul din sudul ţării, întâlnindu-se inclusiv cu trupele din satul de pe linia frontului şi punctul fierbinte al luptelor din Robotîne, care a fost puternic atacat de Rusia.

,,Şeful statului l-a prezentat pe noul şef al administraţiei regionale de stat din Zaporojie, Ivan Federov, fost primar al oraşului Melitopol, acum ocupat temporar, din decembrie 2020 şi care fusese în captivitate în Rusia", a declarat biroul lui Zelenski într-un comunicat.

Melitopol, un oraş situat la 130 de kilometri sud de Zaporojie, a căzut în mâinile trupelor ruseşti în primele săptămâni ale invaziei lor din 2022.

Fedorov, în vârstă de 35 de ani, a fost răpit în martie 2022 de soldaţii ruşi în timp ce intrau în oraşul său, după ce a refuzat să coopereze cu Moscova.

El a fost ţinut în captivitate înainte de a fi eliberat în schimbul unui grup de tineri soldaţi ruşi în aceeaşi lună.

Fedorov îl înlocuieşte pe guvernatorul anterior Iuriy Malashko, care pe Telegram a declarat că predă autoritatea unei ,,noi echipe".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici