Un sirian care primise instrucţiuni de la Stat Islamic pentru a comite un atentat, arestat în Germania

Un islamist sirian arestat de autorităţile germane primise instrucţiuni din partea reţelei teroriste Stat Islamic pentru comiterea unui atentat în Germania, anunţă Procuratura federală, citată de site-ul agenţiei Reuters.

1577 afișări
Imaginea articolului Un sirian care primise instrucţiuni de la Stat Islamic pentru a comite un atentat, arestat în Germania

Un sirian care primise instrucţiuni de la Stat Islamic pentru a comite un atentat, arestat în Germania (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

Islamistul Ashraf Al-T, care locuieşte în Germania din anul 2015, a fost arestat miercuri seară în cartierul Schoneberg din Berlin.

Conform procurorilor, sirianul în vârstă de 27 de ani primise instrucţiuni din partea organizaţiei teroriste Stat Islamic pentru comiterea unui atac terorist în Germania.

În octombrie, un alt refugiat sirian a fost arestat sub acuzaţia că ar fi plănuit comiterea unui atentat de amploare la Berlin.

Peste 1,2 milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa au ajuns în Germania în 2015, generând temeri privind creşterea riscurilor de securitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici