Un templu din Japonia refuză să primească flacăra olimpică din cauza situaţiei din Tibet

Un renumit templu budist din Nagano (centru), care urma să fie punctul de plecare al ştafetei flăcării olimpice în Japonia, la 26 aprilie, s-a retras din acest parcurs din cauza situaţiei din Tibet, au anunţat vineri organizatorii citaţi de agenţia Jiji.

20 afișări
Imaginea articolului Un templu din Japonia refuză să primească flacăra olimpică din cauza situaţiei din Tibet

Un templu din Japonia refuză să primească flacăra olimpică din cauza situaţiei din Tibet (Imagine: Mediafax Foto)

Comitetul de organizare a parcursului flăcării de la Nagano a anunţat că va schimba punctul de plecare al flăcării, după refuzul semnalat de templul Zenkoji de a o primi, potrivit aceleiaşi surse.

Oraşul Nagano, situat în centrul Alpilor japonezi, care a organizat Jocurile Olimpice de iarnă în 1998 şi va primi flacăra olimpică a Jocurilor Olimpice de la Beijing, ceruse în toamnă acestui templu să servească drept punct de plecare pentru parcursul de 18,5 kilometri.

"Am fi acceptat această solicitare din tot sufletul", a explicat un oficial al templului, amintind că clopotele lăcaşului de cult au sunat în cursul ceremoniilor de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Nagano şi a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo în 1964.

Dar "situaţia s-a schimbat... călugării sunt foarte îngrijoraţi" de sitaţia din Tibet, a adăugat el.

Templul Zenkoji datează din secolul al şaptelea şi este vizitat anual de circa şase milioane de pelerini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici