Un trader de mărfuri a primit pietre vopsite în loc de lingouri de cupru. Cum a fost păcălit comerciantul

Un comerciant de mărfuri a primit de la un furnizor din Turcia pietre vopsite în loc lingouri de cupru impur în valoare de 36 milioane dolari, relatează BBC.

1099 afișări
Imaginea articolului Un trader de mărfuri a primit pietre vopsite în loc de lingouri de cupru. Cum a fost păcălit comerciantul

Sursa foto: profimedia

Mercuria Energy Group, cu sediul la Geneva, declară că a fost victima unei fraude după achiziţionarea a 10.000 de tone de cupru.

Când încărcăturile au început să sosească în China, containerele erau pline cu pietre vopsite.

Cazul bizar s-a întâmplat în ciuda controalelor de securitate şi inspecţie.

Anul trecut, Mercuria a fost de acord să cumpere o formă impură a metalului, pentru livrarea în China. Aproximativ 6.000 de tone au fost încărcate pentru transport în peste 300 de containere, pe opt nave.

Dar înainte de călătoria sa dintr-un port de lângă Istanbul, cuprul a fost schimbat cu pietre de pavaj, vopsite cu spray pentru a semăna cu metalul semi-rafinat.

Mercuria, unul dintre cei mai mari cinci comercianţi de petrol din lume, s-a adresat instanţelor turceşti şi britanice împotriva furnizorului Bietsan Bakir.

Poliţia turcă a arestat un număr de persoane în legătură cu schema. "Au fost arestaţi suspecţi despre care se crede că sunt implicaţi în diferitele segmente ale acestei fraude organizată împotriva Mercuria", a declarat compania într-o declaraţie.

Se pare că cuprul a fost încărcat iniţial în primul transport de containere, înainte de a fi inspectat de o companie. Sigiliile utilizate pentru a preveni frauda au fost fixate pe containere.

Dar containerele au fost deschise, iar cuprul a fost înlocuit cu pietre de pavaj, a declarat presei firma de avocatură Istanbul KYB.

Odată ce navele erau pe mare, Mercuria a plătit 36 ​​milioane dolari în cinci tranşe.

Frauda nu a fost descoperită până când navele au început să sosească în portul chinez Lianyungang mai târziu în acea lună.

Mercuria a constatat că doar unul din şapte contracte utilizate de compania turcă pentru asigurarea încărcăturii era real, iar restul fuseseră falsificate.

Bietsan Bakir, firma turcă care a vândut cuprul lui Mercuria, nu a răspuns la solicitările de comentarii atunci când a fost contactată de Reuters. Săptămâna aceasta sunt aşteptate mai multe audieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici