Un tribunal egiptean a condamnat la moarte 14 membri ai Fraţilor Musulmani

Un tribunal egiptean a condamnat la moarte, luni, 14 membri ai Fraţilor Musulmani, inclusiv pe liderul suprem al acestei confrerii Mohammed Badie, acuzaţi de orchestrarea unor manifestaţii violente, relatează Associated Press.

221 afișări
Imaginea articolului Un tribunal egiptean a condamnat la moarte 14 membri ai Fraţilor Musulmani

Un tribunal egiptean a condamnat la moarte 14 membri ai Fraţilor Musulmani (Imagine: Shutterstock)

O decizie finală va fi anunţată la 11 aprilie, după consultarea marelui muftiu al ţării.

De la destituirea, pe 3 iulie 2013, a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, autorităţile egiptene sunt acuzate că se folosesc de justiţie ca instrument al reprimării.

Susţinătorii lui Morsi se confruntă de atunci cu o reprimare implacabilă, peste 1.000 dintre ei fiind ucişi, alţi 15.000 arestaţi, iar sute condamnaţi la moarte în procese în masă expediate în câteva minute şi denunţate de către comunitatea internaţională şi ONG-uri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici